perjantai 22. elokuuta 2014


Perjantai 22.elokuuta 2014

Teimme retken laavulle ja tarkoituksenamme on tutkia erilaisten aineiden maatumista eskarivuoden aikana. Ennen lähtöä merkitsimme tutkimuspaperiin omat arvauksemme siitä mitä banaaninkuorelle, säilykepurkille ja kananmunakennolle tapahtuu kun ne haudataan maahan ja annetaan olla siellä kevääseen saakka. Matkalta lapset keräsivät myös ihmisten heittämiä roskia ja päätimme tutkia samalla niidenkin maatumista.Keväällä käymme sitten katsomassa miten lasten arvaukset maatumisesta onnistuivat.


Kätkettävistä asioista tehtiin muistilappu, että vielä keväälläkin muistetaan mitä maahan laitettiin ja missä järjestyksessä.

Matkalla laavulle etsimme eläinten syömiä käpyjä luokkaan tutkittaviksi. Mistähän erottaa oravan,tikan ja myyrän syömän kävyn?









Ensin haudattiin banaaninkuori......







........ja lopuksi lasten löytämät roskat: muovipussi (kompostoituva!), muovimuki,pilli, puhjenneet ilmapallot ja puukeppi.












Lopuksi oli aikaa vielä omille tutkimuksille. Maya löysi hauskan siemenkodan. Kun se katkaistiin irti varresta, alkoi siitä valua valkeaa nestettä. Koska emme tienneet mikä kukka se oli, nimesimme sen lehmäkukaksi.










 
Pojat puolestaan löysivät ojasta hauskoja putkia ja kurkkivat toisiaan menemällä toinen toiseen päähän.Äänetkin kaikuivat mukavasti putken sisällä.













                                                                                                         

Tässä nettiosoitteessa tutkimus, joka perustuu case forest-pedagogiikkaan. Teoriaosan jälkeen mielenkiintoisia kuvauksia lasten kanssa tehdyistä tutkimusprojekteista.  http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/93372/Peltoluhta.Enni-Mari.pdf?sequence=2

Tässä linkissä leikkejä luontoretkille:
http://www.oppimispolku.fi/metsa_suomi/polku.nsf/nMateriaalityyppi2?openview&count=1000&expand=2.1&p1=3 


Maanantai 25.elokuuta 2014

Tänään tapasimme Onerva Oravan kirkon vieressä olevassa puistikossa. Onerva halusi opettaa meille uuden kirjaimen ja pyysi meitä ratkaisemaan muutamia tehtäviä.
                                                                                                                                                                   
Onerva Oravan postia
Onerva pyysi piirtämään maahan suuren O-kirjaimen ja sitten kuljettiin sen päällä, 
 hypittiin O:n sisäpuolelle ja ulkopuolelle ja   
lopuksi piirrettiin omat O-kirjaimet pesäksi ja leikittiin tervapataa
Ja aivan kuin tilauksesta tällä retkellä tavattiin kaksi ihan oikeaa oravaa, jotka olivat niin vikkeliä, että eivät osuneet tähän Annen ottamaan kuvaan :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti