torstai 13. marraskuuta 2014

Torstaina lähdimme pitkästä aikaa laavulle leikkimään. Lapset jakaantuivat itse kolmeen leikkiryhmään. Yhdessä porukassa leikittiin robotteja, toisessa Peter Pania ja kolmas ryhmä lähti seikkailulle Peikkometsään.

Itse kuljin tämän Peikkometsän porukan mukana enkä olisi kyllä lähtiessäni arvannut mihin seikkailumme johtaa.

Heti retken alussa lapset alkoivat pohtia, että mistähän nuo kaikki vedet näihin ojiin tulevat? Päätimme lähteä seuraamaan minne ojat johtavat josko ratkaisu löytyisi.

Matkalla oja-asia jo unohtui kun lapset alkoivat etsiä kirjainten muotoisia puun karahkoita. Valokuvasin innolla sitä oppimisen ihmettä kunnes huomasin, että kamerassani ei ole muistikorttia. Suuri osa oivalluksista tallentuu siis vain omiin muistikortteihin.

Onneksi kännykässä on kamera ja muutama kuva retkestä kuitenkin saatiin.

Vesiasia alkoi taas kiinnostaa kun ojia tuli koko ajan lisää. Lopulta saavuimme pienelle "lammelle" ja lapset päättelivät, että täältä se vesi tulee.Lammesta lähti oja kohti laavuamme ja virtaus oli sen verran kova, että leikki muuttui patojen tekemiseksi ja puukappaleiden uittamiseksi. Lapset löysivät myös "vesiputouksen" ja sen päätepistettä alettiin myös mietiskellä.
Joku kiinnitti huomiota veden väriin ja lopulta oranssi vesi ihmetytti jo kaikkia. Lapset epäilivät värin johtuvan joistakin aineista, joita veteen on sekoittunut ja savesta, joka oli ojan pohjalla.

Palattuamme eskariin päätimme perustaa vesitutkijoiden ryhmän, joten jatkoa on luvassa. Otimme ryhmään mukaan myös sellaisia lapsia, jotka eivät mukanamme olleet mutta kiinnostuivat asiasta. Tutkimussuunnitelma on nyt tehty ja tutkimusmenetelmät valittu ja homma jatkuu. Saa nähdä miten pitkäksi projekti venyy mutta mielenkiintoiselta se vaikuttaa.

Niin ja näimmehän me myös sen jäniksen siellä metsässä, joka oli lasten  mielestä kuitenkin rusakko.

X-kirjain                                                                          Eläinten laavu
 
Jääveistos                                                                                   Tontun partaa

Lampi, josta kaikki ojien vedet ovat lasten mielestä peräisin

Keppien uittoa ja patojen tekoa                                       Jäätä!
 
 Vesiputous


Peter Pan- leikissä Leena lukee kadonneille pojille iltasaduksi Punahilkkaa
ja keijut ovat pulassa kun eivät pääse kiipeämään kivelle.
Sitkeys kuitenkin palkitaan
Lopuksi kaikki saivat kertoa omista leikeistään muille ja iloisin mielin palasimme koululle syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti