maanantai 17. marraskuuta 2014

Viikko starttasi käyntiin intoa puhkuen. "Vetelät vesitutkijat" pääsivät työnä alkuun ja virkkaaminen vei koko porukan mennessään.

Tutkijoita ei tarvinnut paljon töihin houkutella vaan kaikki tarttuivat tuumasta toimeen. Tänään oli tarkoitus ratkaista vesitutkimuksissa "miksi ojan vesi on oranssia?". Tutkimusta varten Satu toi luokkaan erilaisia maa-aineksia ja niitä lapset alkoivat sekoitella vesiastioihin. Tutkimuksessa selvisi minkä väristä vesi on sekoittuessaan eri aineisiin.


  
Tutkimustuloksena selvisi, että ojan veteen oli sekoittunut  savea ja ehkäpä myös hiekkaa. Savivesi oli ehkä eniten oranssin väristä. Muita testattavia maa-aineksia olivat multa ja sora.Tutkimustulokset kirjasimme tietysti myös paperille.
                                            Ja kun oli itse opittu, oli aika opettaa myös muille.
 




                                          
Kuulijat innosuivat myös aiheesta, olihan heillä innostuneet opettajat.



Virkkaamisessa kiteytyi oppimisen ilo ja onnistumisen tuoma innostus. Alku oli joillekin vaikeaa mutta kun pääsimme alkuun, ei moni olisi halunnut lopettaa ollenkaan. Matonkudevirkkauksesta tulee myöhemmin koko koulun yhteinen taideteos kunhan kaikki luokat saavat virkkauksensa valmiiksi.

                                                                         

Annin housuista tuli pikkuhiljaa shortsit                                                                             


     Leena tuli harjoitteluun eskariin ja olikin oikein tarpeellinen apukäsi. Kun virkkausta oli valmiina yksi metri, oli lupa lopettaa mutta harva kuitenkaan malttoi vaan halusi itselleen enemmän metrejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti